Witam, mam pytanie dotyczące sygnału dzwiękowego gdy nie wyłączę świateł mijania nie ma żadnego dzwieku nic o tym mnie nie informuje w czym może być przyczyna nie dawno kupiłem octavię nie jestem w niej obeznany proszę o pomoc?
Wymienic tzw. krancowke,niestety w naszych skodach jest ona razem z zamkiem,ale mozna kupic sam mikrowlacznik i przy malej zabawie go wymienic,jest to czasochlonne,trzeba wymontowac zamek,ale da sie zrobic
jak dobrze poszukasz to za ok 100 zł można kupić zamek (zamiennik ale nowy) montowałem je już wiele razy i nie tylko w Octaviach, w zasadzie to bolączka wszystkich aut z grupy VW. Jak byś miał opcję domykania szyb to taki uszkodzony zamek potrafi czasem nabroić i to nieźle - np (opuścić wszystkie szyby na parkingu nocą ;-) podaje po prostu niewiarygodny sygnał do modułu komfortu hehehe
Ps. a żeby wymienić mikrostyk w zamku to trzeba się trochę jednak napracować żeby poskładać potem rozsypany w trakcie demontażu skomplikowany mechanizm zamka - nie warto się bawić - gra nie warta świeczki
Ps. a żeby wymienić mikrostyk w zamku to trzeba się trochę jednak napracować żeby poskładać potem rozsypany w trakcie demontażu skomplikowany mechanizm zamka
Przecież tam nic się nie rozsypuje - wyjmujesz zamek i wywalasz stary mikrostyk a wsadzasz nowy (i tu jest czasami problem z zamontowaniem nowego)
Zamka się nie rozbiera do wymiany mikrostyka
Zamieszczone przez marekfl
nie warto się bawić - gra nie warta świeczki
Koszt mikrostyku 3 PLN - chyba jednak warto sie pobawić tym bardziej ze nie jest to jakieś skomplikowane... a 97 pln w kieszeni...
Najwięcej zabawy miałem z wyjęciem wkładki zamka - po prostu nie wiedziałem, że trzeba pomóc sobie długim wkrętakiem i młotkiem by go wypchać. W sumie roboty na 2 h
Śmiało do roboty - jak umiesz przylutować 2 kabelki to jesteś w stanie zrobić wymianę własnoręcznie.
Komentarz